Horarios e programa *:
- Sábado 11, 10.00 - 14.00 h. e 16.00 - 20.00 h.: teoría e práctica do pan de levadura nai.
- Domingo 12, de 10 a 14.00 h.: pan de landra.
Prezo: libre, podendo aportar o que cada quen considere ou ben aceite doméstico usado.
Material necesario: Os participantes deberán levar un bol para amasar, uns trapos para tapar o pan e 1 Kg. de fariña de trigo integral bio (que tamén se poderá adquirir no curso).
O número máximo de persoas será de 15 e terá que asistir os dous dias que dura o obradoiro.
Os interesados poden inscribirse ata o dia 8 de maio a través do teléfono núm. 667380223 ou no correo-e chandebrito1807@gmail.com .
* Explicación do programa:
A primeira hora do sábado falarase do formento "levadura madre", cómo conseguila e conservala, a
importancia de face-lo pan con formento, tamén sobre os diferentes
cereais, a fariña, a auga, a moenda, etc.
Sobre as 13:00 - 14:00 h comezaremos a face-lo pan,
explicaremos as diferentes fases de amasado.
Ás 17:00 h farase o
formado e segunda fermentación ata as 19:00 h no momento que o pan
estará para metelo ao forno, cada participante leva a masa fermentada
para casa e o mete no seu forno.
Entre 16:00 e 19:00 h. volveremos a falar
sobre qué lle ocurre a masa durante as fermentacions, o corte do pan, a
coción: tempos, vapor...., os tipos de fornos e a conservación do pan.
O Domingo a 1ª hora farase a cata dos pans do sábado e elaborarase pan de landra,
explicando o procesamento da landra ata chegar a fariña desamargada.
Ás
11:00 h comezarase co amasado de fariña de trigo cun pouco de fariña
de landra para cada participante (ésta levaráa César Lema).
Ás
13:30 realizarase o formado dos bolos e deixarase 1,5 h de segunda
fermentación e as 15:00 h cada participante na súa casa meterá o pan no
forno.
Os participantes deberán levar:
- Un
bol de madeira, porcelana, cristal ou metal (ainda que non é o mellor) e non pode ser plástico porque o medio ácido pode arrastrar contaminantes
do plástico para a masa.
- Un trapo que non cheire moito a suavizante nin a xabro e algo de lan ou abrigoso para tapar o pan cando o leven para casa.
- 1 Kg de fariña de trigo bio integral ou semiintegral (tamén a poden mercar no curso).
Pódese descargar o cuaderno do pan bio nesta dirección da internet:
No hay comentarios:
Publicar un comentario